Kā es pārstāju baidīties no ziemas rītiem: vienkāršs veids, kā atkausēt vējstiklu.
“Katru rītu ir viens un tas pats: ledus uz stikla, es kavēju, un skrāpis – kā vienmēr – bezjēdzīgs…” Ja šī doma aukstajā sezonā jūs ir apmeklējusi vairāk nekā vienu reizi, apsveicam, jūs esat klasisks mūsu platuma grādu autobraucējs.
Situācija ir pazīstama daudziem: jūs stāvat pie automašīnas ar apsaldētiem pirkstiem, vējstikls ir kā bruņas, un laika nepietiek. Ko darīt? Uzzināsim, kā ātri, efektīvi un bez liekiem izdevumiem cīnīties ar ziemas ienaidnieku numur viens – stikla apledojumu.
No kurienes rodas ledus?
Sāksim ar fiziku. Apledojums nav mistiska vai salta sazvērestība. Kad beidzat braucienu, siltais gaiss salonā satiekas ar auksto gaisu ārpusē. Šī temperatūras starpība izraisa kondensāta veidošanos uz stikla. Un naktī, kad termometra stabiņš noslīd vēl zemāk, kondensāts sasalst, veidojot cietu ledus kārtu.
Skrāpis: draugs vai ienaidnieks?
Lielākā daļa autovadītāju izmanto veco labo skrāpi. Taču atzīsim, ka tas nebūt nav ideāls instruments. Pirmkārt, ja stikls nav paspējis sasilt, jums nāksies piepūlēties – sadedzināt kalorijas, kuru ziemā jau tā trūkst. Otrkārt, bieža skrāpētāja lietošana neizbēgami noved pie mikro skrāpējumiem.
Sākumā tie izskatās nekaitīgi, bet pēc tam pārvēršas par “zirnekļa tīklu”, kas traucē pārskatāmību, īpaši saulainā dienā vai lukturu gaismā. Rezultāts: jauns stikls, un tas ir trieciens budžetam.
Veikala atkausētāji: vai ir vērts pārmaksāt?
Tirgus ir pilns ar logu atkausēšanas ierīcēm. Skaisti iepakojumi, solījumi pārvērst ledu ūdenī dažu sekunžu laikā – tas viss izklausās vilinoši. Taču cena dažkārt ir pārāk zema, un efektivitāte ne vienmēr attaisno cerības.
Lasi vēl: Triki, kas palīdzēs atbrīvoties no sodrējiem skurstenī: Pieredzējuša meistera noslēpumi
Tomēr ir labas ziņas: šādu kompozīciju varat izgatavot paši!
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Ralfs Eilands un Lauris Reiniks nāk klajā ar ilgi glabātu noslēpumu: “Man pašam ir tuvi cilvēki…”
- Ņemu kāpostu un pagatavoju gardus ēdienus visai ģimenei — lieliskas rudens maltītes, kas der dažādām gaumēm
- 3 ķīniešu zodiaka zīmes, kuras visu nedēļu, no 2025. gada 17. līdz 23. novembrim, piesaistīs sev lielu veiksmes periodu
- ”Ziema nebūs viegla, bet gan dramatiska”: ko gaidīt un kad ienāks pirmais aukstuma vilnis
- Novembrī apstrādāju dārzu ar šo līdzekli: nākamgad manas ābeles, plūmes un ķirši ir tīri, bez kraupja un citām augu kaitēm
- Viesi tos apēd vienā mirklī: 2 neparasti garšīgi biešu salāti, kas lieliski izrotā jebkuru svētku galdu










